Ga direct naar de inhoud.

Psychologie bij Peptalk Delft

"Klikfactor"

Uitgangspunt voor psychologische behandeling in de generalistische basiszorg is een klachtgericht traject van 5-12 sessies, waarbij het doel is dat je klachten beter beheersbaar worden en zo mogelijk verdwijnen. Omdat blijkt dat de slagingskans van een behandeltraject sterk afhankelijk is van de ‘match’ tussen de cliënt en de behandelaar, bepalen we samen in het intakegesprek of we een goed team kunnen zijn. Vervolgens maken we een stappenplan voor de behandeling.

"Maatwerk"

In het eerste gesprek bespreken we wat qua aanpak het beste bij jouw doelen en bij jou als persoon past. Hierbij wordt gebruik gemaakt van effectief bewezen en therapeutische technieken en behandelingsvormen. Daarbij sluiten we aan bij jouw specifieke eigenschappen. Relevante gebeurtenissen die aan je klachten vooraf gingen en huidige omstandigheden die de klachten mogelijk oproepen of in stand houden, brengen we in kaart. Hierbij kunnen ervaringen uit het verleden van belang blijken. Zo komen we tot een traject op maat wat past bij zowel jouw persoonlijkheid en leerstijl, als de aard van de klachten.

"Werkwijze"

Ik ben direct en geef eerlijk aan wat ik denk. Openheid, duidelijkheid en enthousiasme zijn sleutelwoorden voor de werkwijze binnen Peptalk. Ik maak gebruik van een combinatie van werkvormen uit de bekendste therapeutische technieken. Daartoe behoren Cognitieve gedragstherapie, ACT, psychodynamische therapie, EFT, schematherapie en systemische therapievormen, maar ook e-health. Bij e-health wordt, onder meer voor het afnemen van tests, gebruikgemaakt van de e-healthmodules van ProSoftware, TelePsy en de Cliëntenlogin van JPO (Je Praktijk Online).

"Behandeling"

Benieuwd hoe een psychologisch behandeltraject verloopt? Kijk dan op de pagina 'Contact'. Daar wordt onder meer uitgelegd hoe aanmelding en intake verlopen en hoe het behandeltraject is opgebouwd. Ook lees je welke informatie met de huisarts wordt gedeeld en hoe behandeleffecten en cliëntervaringen worden gemeten.

"Ik moest een drempel over, ik dacht: een psycholoog ....? maar bij Lonneke voelde ik me gelijkwaardig, geen nummer"

J.W.B.

Disclaimer